I’m Moving

move to http://sakinah.rawanaz.com

feel free to visit my other blog http://sakiiinah.blogspot.com

Ngong

am kill myself. am dying. stupid. damn stupid. idiot!!

Protected: am i strong enuf?

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Pe salah aku??

Aku ngah plan nak jadi reseller. Bukan plan lagi. Memang dalam proses pun. Dalam masa ngah banyak assg n latihan tutorial, aku ce curi-curi masa tuk wat katalog tuk plan macam-macam lagi tuk smooth kan e-shop aku. N saje-saje la aku taruk status “bisnes bisnes money money” .. kot ade yang nak suggestkan aku bisnes lain. N tadi dengan tetibe sahaja, ada sorang mamat ni tegur aku n kate, “huhuhu.. bisnes bisnes money money. Hahaha… duit je pk” Desuupp dan dan tu jugak mood aku berubah! Dah la ngan intenet maxis broadband yang mengong nih wat tambah-tambah la ketensenan aku. Aku tak jawab dia. Aku rasa tak de sebab nape aku perlu jawab. Dia pun bukan tau ape yang aku alami. N nape aku pk kan duit je sekarang. Hinggakan tugas uni aku ketepikan dulu. Bisnes aku aku pentingkan. Terus status aku berubah “ko tak kenal aku kan? so shut up! aku pmpuan gangster arini” kat ym. On da spot time tu gak desuupp banyak mesej aku dapat. Aku tau dorang seme care kat aku bila tengok tetibe je mood aku berubah. Tengkiyu tengkiyu. Tengkiyu. Aku hargai. Tapi ada gak yang komplen “sakinah yang menakutkan!! sakinah yang telah hilang sakinahnye” Ada sedikit nada perli disitu. Aku tau dia cam x setuju sebab patutnya aku be more calm. Tapi bab ni aku tak boleh. Dahla aku usaha bagai nak gile sampai assg aku ketepikan, tapi dorang pe tau yang aku alami? Dorang tak nampak semua tu. Dorang nampak dari luar je. Luar je! Tapi pun aku tak peduli. Aku tak jawab jugak. N terus away dari laptop.
Bila aku kembali, aku dapat mesej dari Abang Anas n Shamsiah.
abang: sakinah….
abang: sayang…
abang: assalamualaikum…
abang: kenape ni manje?..
abang: ade org buat baby abg ye sayang??
abang: biar je diorg k sayang..
abang: jgn peduli tau…
abang: mlm td abg mimpi baby…

abang: baby boo abang…kalau baby rase baby tak pasti lagi yg pasal harga tu..baby jgn post dulu dlm blog baby k sweet heart..
abang: nnt dah baby puas hati..baru baby post tau…
abang: sayang baby..
abang: semoga Allah memberi rezki kepada sayangku..ameen..
shamsiah iic: kinah apesal tu
shamsiah iic: ade probs ka?
shamsiah iic: moga Allah permudahkan urusan kina..
shamsiah iic: ingt ape pon yg org cakap dia x leh tolng kt..cakap bole la..so dun care wht ppl r sying bout u as long as u confdent tht u r in the rite path
shamsiah iic: Allah bless u n be with u my dear fren
shamsiah iic: luv u n take cre
shamsiah iic: am going home
shamsiah iic: Assalamu’alaikum
hihi setelah coolkan minda beberapa minit.. aku ok. Hihi aku sayang dorang hihihihi.. Aku sayang semua orang yang tanya-tanya aku kenapa tadi hihih.. Aku sayang aku sayang… Mmmuuaahhh🙂

Nun Di Sana Cintaku

Hehe.. Ni la puisi lagi satu yang me dapat daripada Ein.. Jiwang sket kan..? Ngee😀 Mana taknya mood minah tu tengah berbunga-bunga hehehe. Mesej last yang wat me gelak sakan dia kata, “tentang kina&cik abe, ein&pak we” Erkk lau xsilap gitu kot ayat dia.. Me dah terpadam huwaaa

Terkenangkan mu
Ku rasakan di segenap jiwa ku
Terpahat utuh nama mu
Terpatri kesemua kata-katamu
Merinduimu
Merenungku dikejauhan
Membuat hati ku tak keruan
Menanti suatu pengkhabaran

Nun di sana cintaku
Jauh dari jangkauan tangan
Namun jauh di hati jangan
Sentiasa kekal di ingatan

Jauh mana jarak masa
Sabar bersama penantian
Detik indah bersama
Bahagia hingga ke akhirnya

Protected: Hihi.. Hatiku Berbunga Riang lalalallalalaaaaaa

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Teman Terulung

Salam tuk semua..🙂 em kali ni aku nak paste lagu dari Anuar Zain, Teman Terulung.. Lagu ni aku tujukan tuk semua sahabat kawan rakan teman aku kat luar sana🙂 Nak sebut nama sorang-sorang sampai esok pun tak habis hehe.. Dengarkan kat sini ye.. >> http://media.imeem.com/m/DDFkVWhbL1/

TEMAN TERULUNG by ANUAR ZAIN
Bila bertaut senyuman
Mata berlirikan
Memancarkan keluhuran
Cerah kesederhanaan mu
Seindah kejujuranmu
Detik seia sejiwa
Terungkap setia
Tiada upaya sepi
Maka kudup penantianku
Hadirnya teman sejati
Melangkah kita menjejak mimpi
Bahgia berdiri dengan mu di sisi
Harapan kita meniti hari
Sentiasa seiring
Paling agung teman terulung
Tenunan emas sayap hidupku
Tak ingin ku undur bertamu
Bertakhta teguh
Ke akhir waktu

Terima kasih pada semua-semua insan yang bergelar sahabat kawan rakan teman atau ape pun panggilannya🙂 Terima kasih sebab sudi hadir dalam hidup seorang insan bernama Sakinah. Minta maaf jika ada sebarang kesilapan atau apa-apa sahaja perlakuan percakapan yang menyinggung perasaan kalian..🙂 Mungkin diri ini bukanlah sahabat teman rakan kawan yang terbaik tetapi terima kasih kerana masih sudi berkawan bersahabat berteman berakan dengan diriku🙂

Protected: Sampai atiiiiii :((

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Amiin Ya Allah..

searching for the light
a piece of its glimpse,
shines the ocean deep
a strayed, sometimes
my steps are
trembled in the realm of darkness
whispers of passion, it seem to be
singing the melody of repentance
the existence which
touches my heart
light of hope it enlights
a strayed i was
repentance i whispered
the strenght you give
when i was tried with such trials
at times when my esteem
was way bottom
you lighted hope
at times when i doubted God’s forginess
His blessings above all, say you
tears dropped to a union
your existence peaced
depressedthis heart used to be
the unfolded love
you shined the light of joy
sincerity folds
with your blessings to God
drops of tears simmers the love
and passion fertilized
forever blossomed
o peaceful heart
confused it used to be
it would not hinders with trials
simmers in hope
so that it would reach God
a self so small so in disgust
in my heart i thanks
for i’m blessed with a friend
guiding me towards the path
when dilemma strucked
so much that i appreciate
sincerity that you give
showing me the meaning
of never-ending love
no dreams that i dreamt
for Your blessings and love
for it may except
the sincerity which it reflected

Hehe.. em atas ni sebenarnye lagu Sebuah Pertemuan dari UNIC. Saje aku paste yang translation dalam englishnye hehe. Sorang brother dari UIA yang translatekan tuk aku. Aku lupe la nick dia ape..tapi start dari huruf ‘B’ hehe.. Aku sebenarnya dok saje tengok-tengok blog lame aku kat blogdrive, then terjumpe la satu entry pasal Love Story..nak tergelak aku bace balik. Budak hingusan jatuh chenta time tu hahaha. Nak tau ape aku cite kat situ? Meh aku paste kat sini balik..

hi gangs..!! how r u? hope fine always…
well.. this is one of my favourite song.. no.1 in my heart… juara carta hati ini… cheewaahh… .. macam yang korang sume tau.. lagu ni dinyanyikan oleh kumpulan UNIC yang liriknya ditulis oleh kak atie yg sentiasa cute.. (hehe.. ) dan juga one of the hijjaz gang.. abai os yang juga pembuat lagunye… (hehe.. sori tak reti nak cakap) Actually this song gives me one sweet memory in my life…. yup! very sweet.. …. betullah kata orang…. the special feeling (paham2 jer la.. segan arr nak sebut… ) hadir tanpa diundang… hadir ketika diri sendiri belum sedia untuk menghadapinya…. but, memandangkan ia telah singgah di hati… terpaksalah kita terima….. dalam keadaan duka dalam suka… hampir 18 tahun pendirian ini dikuatkan.. hampir 18 tahun diegokan diri untuk menghadapi semua ini… tapi benteng ego ini akhirnya musnah pabila diriku menjejakkan kaki ke sebuah tempat atas desakan keluarga…. ya… keterpaksaan ini telah membawa aku bertemu dengannya… errmm.. mungkin gak korang tertanya.. tempat mana yang terpaksa aku pergi tu…. well.. tempat tu….. tempat ceq belajar sekarang…. (saper yang tau.. tau lah.. yang tak tau.. x tau lah.. lau nak tau.. carik sendiri lah.. hehe..) errmm.. sebenarnya.. ceq pun x sangka akan terlibat ngan bende sume ni dlm masa terdekat…. ingatkan.. pas masuk uia nnt ker.. (ada hati tuh.. hehe.. doa2kan la ek.. ).. tapi.. ntah la… actually, pada mulanya masa berada kat sana.. kiter tak perasan pun dia ni.. tapi satu hari… dia tegur masa ceq dok borak ngan kawan.. tapi memula tu buat tak reti lagi… tapi ntah kenapa ada satu hari tu…. dan sejak ari tu jugak… ceq selalu gak cari kelibat dia.. eheheh…. .. Tapi pe pun… dalam dok diam2 layan special feeling tu.. ada terselit sedikit perasaan tensen yang amat sgt… tensen bebetui kenapa la mesti sekarang..?????? hhmm.. ntah la… dan disebab kan ni jugak… aku cuba cari alasan nak kuar belaja dari tempat tu.. macam2 aku plan…. tapi last2 sume tak menjadi sebab dapat biasiswa… bila dah dapat biasiswa.. mana boleh pindah dah… jadi.. terpaksa la aku lalui hari2 berada di sana dengan berat.. berat terpaksa menanggung sebuah perasaan…..
oh ya… lupe pulak nak cerita nape lagu sebuah pertemuan ni ada kaitan dengan citer ni….. sebenarnya…. kehadiran dia dalam hidup aku telah membawa satu perubahan yang…. yang lebih ke arah positif.. yup! pendorongku untuk bersifat dengan sifat muslim sejati…. hhmm… ada baik buruknye aku jumpa dia sekarang……
dan lagi satu.. ramai yang kata lagu ni sebenarnya tuk kawan.. tapi bagi aku.. teman itu juga mempunyai makna yang universal… yang ehm ehm pun leh dikatakan teman jugak kan… hatta pasangan suami isteri pon boleh dikatan teman…. well… tu jer la kot cerita ni buat masa ni… nak sambung.. aku pun x tau sebab aku sendiri tak tahu perasaan ni akan berakhir macam mana……… biarlah masa yang menentukan…….

Dan ini adalah komen-komen yang aku terima tentang entry ni. Bace dari bawah ke atas ye:

  Posted by safprin @ 09/06/2004 09:12 AM PDT  
ala biasa la tu… undang ke x diundang… setiap org ade perasaan cinta… betui dak…😛

Posted by sakura @ 08/04/2004 01:08 AM PDT
bukan kiter yg nak.. hadir tanpa di undang arrr… :”)

Posted by asam jawa @ 07/18/2004 01:46 AM PDT
haaaa…..hang dah bercinta yer…ish biaq habis dulu ngaji tu..pas tu bercinta laa..tapi nak wat macam mana dah ada orang kacau…alaa terima aje laa dia tu…oo dok uia…mm tempat lepak beta laa tuuu…oklaa pa pa pun awak jaga adab n diri..wassalam

Posted by sakura @ 07/10/2004 12:27 PM PDT
hhiisshh… ader lak…… lom lagik la… lmbt lagi tau…..

Posted by safprin @ 07/10/2004 10:01 AM PDT
hehe… dah nak jadi mak org dah…🙂

Posted by hamzah @ 07/10/2004 09:00 AM PDT
wah dah dewasa rupanya kinah nie

Posted by dee @ 07/02/2004 04:26 PM PDT
wahh….hebatt!! teruskan perasaan ni beb!

 

Muahaha camtu la alkisahnye.. N mase baru ‘bertemu’ dengan abang, dia bace blog aku tu n ternyata dia sangat jeles muehehe. Tapi sebenarnya aku silap. Mamat tu bukan orangnya n lagu ni sepatutnya tuk abang. Sebab dia yang banyak bimbing aku sekarang. Mungkin sebab tu ramai yang kata aku memang terlalu bergantung ngan dia. Memang pun. Dan memang aku tertekan masa dia nak berangkat g UK. Tapi alhamdulillah aku leh kuatkan semangat. Ntahla… Moga kami terus dalam peliharaanNya.. Amiin………

KRJ Penang

 

Ehm… aku masuk satu blog ni.. KRJ Penang.. http://krjpenang2u.blogspot.com/ dan aku sangat berminat bila tengok aktiviti yang dorang anjurkan. Tambah lagi dapat kerjasama USM kat seberang nun. Macam sangat sesuai dengan aku yang sangat memerlukan pendekatan sebegini. N aku mintak pendapat abang melalui offline mesej ym, dia jawab “my baby sakinah…:* i miss u baby..masuk lah JIM tu sayang.. it is really2 gud..n u can have a new and a very good fren..n maybe the best fren..join it my dear..” hehe terus aku makin bersemangat nak masuk. Hope kemasukkan aku dalam aktiviti macam ni akan menjadikan aku lebih kuat tabah yakin tak gentar dan setenang nama ku. Amiin..

« Older entries

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.